fbpx

Weer op Sardinie

Het weer op Sardinie

weer sardinie funmaxx zeilen sailing flottielje cabin rent

Over het algemeen is het gedurende het hele jaar aangenaam vertoeven in Sardinië. Het subtropisch Middellandse Zeeklimaat zorgt voor droge en vaak zeer lange warme zomers en milde vochtige winters. Sneeuwval komt alleen voor in de wintermaanden in de hoger liggende gebieden in het binnenland, zoals bijvoorbeeld in het Gennargentu gebergte en heel soms in het lager gelegen rotslandschap van de Supramonte.

Van december t/m februari kent Sardinië een milde vochtige winter, terwijl in de maanden maart en april de lente al weer aan te voelen is. Een vroege zomer met aangename temperaturen overdag en frisse nachten zijn het kenmerk voor de maanden mei en juni terwijl de zeer warme zomer met gemiddelde temperaturen rond de 30 graden in juli, augustus en september overheerst.
Oktober en november zijn heerlijke nazomer maanden om je nog even te laten genieten van aangename temperaturen voordat de winter het weer overneemt.

De jaarlijkse neerslag is ongeveer 400-1000mm (Cagliari: 431mm). De meeste regenval wordt geregistreerd in de wintermaanden. De droge periode is, in de hoger gelegen gebieden, gemiddeld 60 tot 120 dagen, in vlakkere en de lager liggende gebieden 120 tot meer dan 150 dagen.
Het aangename klimaat zorgt ervoor dat Sardinië bij uitstek geschikt is voor een zon-, strand- en zeevakantie gedurende de meest warme maanden van het jaar. De iets koelere maanden van april t/m juni en september t/m november bieden over het algemeen nog steeds aangenaam strandweer.

Sardinië: Het caribean van Europa

Pieter&samira

Sailing Sardinie by Funmaxx

Thuisbasis: baai van Portisco ITALIË
Tel. +31 (0)6 234 079 43
E-mail: funmaxxsailing@gmail.com

Correspondentieadres NL:
Proefpolder 325, 1619 EH  ANDIJK
IBAN: NL16RABO0302449647
Kvk: 39097557
BTWnr.: NL817532389B01