fbpx

Flottielje zeilen Sardinie

De ideale zeilvakantie is flottielje zeilen op Sardinie met Funmaxx Sailing. Flottielje zeilen is zelfstandig zeilen met met Nederlands sprekende begeleiding, welke je eventueel ondersteunen met ankeren, aanmeren in de haven en indien nodig technische ondersteuning. Naast het zeilen delen wij onze ervaring van de restaurants en leuke winkels, de prachtige lunch stops, lokale markten. Funmaxx Sailing biedt je een flottielje aan langs de Noordoost-kust van Sardinie en Zuid-Corsica.

Wil je toch liever zelfstandig zeilen, kijk dan eens naar onze bareboat mogelijkheden. Gaat allebei je zeilskills te boven, maar zou je toch graag willen zeilen, kijk dan eens bij meezeilen.

Een week of twee weken zeilen op sardinie

In flottielje ga je een week zeilen op Sardinie. Het zeilseizoen start in juni en eindigt eind september. Wij varen met name in Noordoost-Sardinie, uiteraard zijn we hierbij afhankelijk van de wind.
Twee keer per jaar organiseren wij een twee weekse flottielje. Naast zeilen op Sardinie, maken we (indien de wind het toestaat) de oversteek naar Corsica. Deze zeiltocht is erg populair, op tijd reserveren is dan ook geen overbodige luxe. Twee landen bezoeken tijdens je zeilvakantie is een onvergetelijk avontuur. We komen op plaatsen die tijdens een eenweeks avontuur niet bezocht worden. De twee weekse zeiltocht is in juli en in september. 

Hoe ziet een dag er uit als je gaat zeilen op Sardinie?

Wij houden s’ochtends een flottielje briefing met de groep, waarin je en met name de schipper, wordt bijgepraat over het weer, de bestemming en leuke ankerplaatsen. ’s Middags ontmoeten we elkaar. In een groep met kinderen, kunnen zij elkaar weer gezellig opzoeken, om samen te zwemmen of te spelen, terwijl de ouders genieten van het gezelschap van de andere zeilers onder het genot van een lokaal drankje en hapje. ’s Avonds is het mogelijk om aan boord te eten of een restaurant te bezoeken. Wij attenderen op tijd als er geen eetgelegenheid is bij de ankerplek voor de nacht, zodat je op tijd boodschappen kunt inslaan.  

Tijdens het zeilen op Sardinie vind je veel prachtige baaien. We proberen daarom ook om zoveel mogelijk op eigen anker te overnachten. Dit is een unieke ervaring! De ene nacht lig je in een prachtige baai en tel je de sterren vanaf het dek, de andere nacht lig je voor anker bij een havenstadje en geniet je van locale producten in een restaurant en de sfeervolle winkeltjes die tot s’avonds laat open zijn. Natuurlijk wanneer dit niet mogelijk is door extreme wind of andere omstandigheden gaan we voor veiligheid de havens in. Daarnaast dineren we in sfeervolle restaurants en is het mogelijk om natuurlijk ook op je eigen boot te koken en je aan te sluiten bij borrel op het strand.

Niets moet, alles mag!

Na de briefing gaat iedereen zijn eigen gang. Soms treft de flottielje elkaar onderweg, maar het kan ook zo zijn dat je de andere zeilboten van de flottielje pas weer treft op de plek van bestemming. 

Ondersteuning onderweg.

Wij zorgen voor ondersteuning. Zo geven wij je dagelijks informatie over het zeilgebied (eventuele gevaren, maar ook mooie ankerplekken), de weersomstandigheden, de havens, baaien, gewoontes en tradities en natuurlijk de beste restaurants aan wal. Onderweg is het moederschip bereikbaar via de marifoon en telefoon om je met raad en daad bij te staan. Op deze manier kun je veilig flottielje zeilen op Sardinie.

Kinderen en zeilen op Sardinie

Ook voor de kinderen is het erg belangrijk dat zij kunnen genieten van de zeilvakantie. Wij vinden het leuk diverse activiteiten te organiseren voor de kinderen, wanneer we geankerd liggen in een baai. Denk hierbij aan o.a.: zandkastelen bouwen, parcours roeien met het bijbootje, de meeste opdrachten worden ter plekke bedacht en wanneer er genoeg kinderen zijn bouwen we een heuse beachparty. Dit onder toeziend oog van de volwassenen, die zelf van een beachborrel genieten. Daarnaast is er een mogelijkheid om surfsubs, snorkels te huren en rondje op een funband te varen. 

Transfer luchthaven

Er zijn diverse mogelijkheden om naar Sardinie te reizen. Ga je met de auto, dan maak je de oversteek met de ferry. Een ideale en relaxte manier van reizen, want op deze ferry is mogelijkheid tot het boeken van een slaaphut. Uiteraard kun je ook vliegen. Het makkelijkste is via Olbia, maar ook Alghero is per transfer prima te doen. Mocht je alles bij ons boeken, dan kunnen wij ook zorgen voor jullie transfer van en naar de luchthaven. 

De voordelen op een rijtje!

Natuurlijk moet je het zelf ervaren om te zeggen wat je van flottielje zeilen op sardinie vindt. Maar met onze ervaring en reacties van klanten, hebben wij toch wel vernomen dat dit echt de voordelen zijn van flottielje zeilen Sardinie:

  • Fijn om in een groep met evt. Begeleiding te varen.
  • Leuk om in gezelschap te varen.
  • Alles wordt voor je geregeld, Funmaxx Sailing ontzorgd.
  • Ook bij het zeilen ontbreekt je niets. 
  • Je aanvraag dien je in via deze website, zie onderstaand. 

Hoe boek je je zeilvakantie?

Boeken is een fluitje van een cent dankzij ons vernieuwde boekingssysteem. Wij ontzorgen onze klant graag en zorgen er voor dat er aan niets ontbreekt. Geef daarom de volgende wensen aan ons door en wij zorgen voor een passende offerte van de ultieme vakantie die je nooit meer zult vergeten: 

Sailing Sardinie by Funmaxx

Thuisbasis: baai van Portisco ITALIË
Tel. +31 (0)6 234 079 43
E-mail: funmaxxsailing@gmail.com

Correspondentieadres NL:
Proefpolder 325, 1619 EH  ANDIJK
IBAN: NL16RABO0302449647
Kvk: 39097557
BTWnr.: NL817532389B01

Funmaxx Sailing logo